Mercedes - Benz EQA 250
2021. február 02. írta: Német Bertalan

Mercedes - Benz EQA 250

A Mercedes is egyre aktívabban kíván szerepet vállalni az elektromos autózás terén, és igencsak tetszetős modellekkel rukkol elő, amelyek nem csak szemetgyönyörködtető designe-t kaptak, hanem teljesítményre, és felszereltségre is igen kecsegtetőek. Most a legfrisebb és egyben legkisebb elektromos modellt, az EQA-t mutatom be nektek. 

mercedes-benz-eqa-front-side_13ee46b4b997952a6a5e326a297dfeb6.jpg

Fotó: Daimler Media Site

Első ránézésre nem nagyon tudja eldönteni az ember, hogy melyik formára is hasonlít igazán az új EQA. Azt végképp nem mondanám, hogy az A osztály, inkább egy sportos alsóbb kategóriás suv-ra emlékeztet. Mindenestre szerintem a formát nagyon eltalálták, igazi Mercedes arculatot kapott az autó, ha a hűtőrács a hagyományos lenne, nem is nagyon lehetne megmondani azt, hogy ez egy elektromos autó.

image_mq6_7_20210119092541.jpeg

Fotó: Mercedes-Benz

A beltér szintén Mercedes-Benz, és mivel a hagyományos modellekben is előszeretettel alkalmazza a gyártó az lcd kijelzőket a hagyományos megoldások helyett, így már ez is már-már a megszokott, talán a futurisztikus mintázat az, ami emlékeztet minket az autó elektromos mivoltára. 

image_mq6_12_20210119092646.jpeg

Fotó: Mercedes-Benz

Az új gyöngyszem öt felszereltséggel kerül a szalonokba. Lehet majd választani a Progressive amely a kényelemre helyezi a hangsúlyt, az Advenced csomag, ahol két 10,25" kijelzővel találkozhatunk, az Advenced plus csomag, amely kiemelt minőségű hangrendszert kap, és vezetéknélküli telefontöltést tesz lehetővé, a Premium csomag Burmaster térhatású hangrendszerrel és panoráma tolótetővel várja majd új tulajdonosati, illetve lesz Egy Advenced - Premium csomag, ahol az összes felszerltséget megkapjuk egymásra építve. 

Az autó rendszere testreszabható lesz, és el lesz látva rengeteg okos és biztonsági eszközzel. A kezelése végrehajtható gesztusvezérléssel, vagy hang alapú irányítással, bár az utóbbi a magyar nyelvet nem támogatja. 

A Mercedes-Benz persze gondolt a biztonságos vezetésre is, így az autó folyamatosan figyeli a környezetét vezetés közben, így figyelmeztetni tud az esetleges veszélyes helyzetekre is. 

Az autó műszaki adatai a következőek: A teljesítménye 140 kW, a 0-100 km/h sprintet 8,9 másodperc alatt teszi meg, a fogyasztása megközelítőleg 15,7 kW/100km és a maximális töltőteljesítmény 100 kW, a teljesítmény 190 Le, a teljes hatótáv pedig 426 km. 

Az EQA tavasztól kerül majd értékesítésre az európai márkakereskedésekben.

Nektek mi a véleményetek az EQA-ról? Szerintetek mennyire kerül veszélybe a Tesla egyeduralma elektromos autók terén azzal, hogy a nagy autógyártók is egyre intenzívebben szállnak be a versenybe?

A bejegyzés trackback címe:

https://protohype.blog.hu/api/trackback/id/tr816412384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása