Xiaomi Mi Air Charge
2021. január 29. írta: Német Bertalan

Xiaomi Mi Air Charge

Valami elképesztő találmánnyal rukkolt elő a Xiaomi. Az Mi Air Charge egy olyan készülék, pontosabban egy olyan vezetéknélküli töltő, amellyel elég egy helyiségben lenni, hogy tölthessük vele az okoseszközünket.

Maga az eszköz elég letisztult formavilágot kapott, nagyjából az új X-Box Series X-re emlékeztet ez a forma, csak letisztult, fehér színben. A transzmitter nem mondható kicsinek, elég nagy helyet foglal el, és az eszközeinket vezeték nélkül, több méteres körben tudja 5W-al tölteni.

A fázisvezérlő 144 antennából áll, amely milliméteres hullámokat továbbít közvetlenül a jeladó és vevőantennával ellátott készülékekhez, beamforming technológiával. A Xiaomi a töltőt interferenciaantennával látta el, amely igy könnyen megtalálja maga körül az okostelefonokat. 

Azt még nem lehet tudni, hogy az eszköz mikor kerül majd kereskedelmi forgalomba, és valószínűleg majd a többi okos eszközzel is kompatibilis lesz. Egyelőre az sem lehet tudni, bár gyanítható, hogy csak a Xiaomi saját eszközeivel lesz kompatibilis a transzmitter. Eddig ez a legnagyobb innováció ami a vezetéknélküli töltést támogatja, és valószínűleg ez teljesen megváltoztatja majd az eddigi irányokat ebben a szegmensben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://protohype.blog.hu/api/trackback/id/tr7216408104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása